Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Farfarshistorier


A-Ö om hur det var förr

Annat var det förr
Bedrövligt långt till skolan
Cirka 2 mil, minst
Det snöar varje dag!
Ett hål i skon är vardagsmat
För det är ingen ursäkt alls att
Grus har skavt sig in till
Härdat skinn på fötterna som nutilldags kan klara allt
Inte heller snödrivor fick hindra mig från kunskap
Jag säger då dig, det var andra bullar förr
Klassen skrev 10 sidor var, för hand, om dagen
Laptop? Nonsens.
Man ska känna krampen dra
Nig och bocka, tack för slagen för försening
Och du ska veta, jag lärde mig trefalt på några år än
Pojkvaskarna nu lär sig på ett par stycken
Quinquennium
Rätt ska vara rätt, latin och inte amerikaspråk
Sen ska du inte vara kräsen, för tänk på att
Trä fick man äta
Under värsta perioden av svält
Vi smaskade glatt utan tankar på
Wienerbröd
Xenofobin var inte uppfunnen, det fanns vitalare prioriteringar
Yrande snö i sängen jag delade med hela familjen
Zzzzzzz, inga sömnpiller här, vi sover för egen maskin
Åskan slog ner precis när jag föddes, och inte grät jag ens
Ändå tror ni ynglingar jag sitter här och
Överdriver?!




Fri vers av PanicPicnic
Läst 410 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-23 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PanicPicnic
PanicPicnic