Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till adolescensen

Du vill jag ska vara tyst
du vill jag ska vara snäll
du vill jag ska vara lustig
och inget gnäll.

Du vill jag bara lever
för att du ska må så bra.
Du vill jag bara kommer
och går varenda dag

Utan några egna bekymmer
och utan krav på råd.
Och om jag plötsligt försvinner, rymmer
du stelnar och blir hård

som en staty av brons
sitter du tyst på vakt
tills jag ber på bara knän
att få en gnutta kontakt och makt

så lite för att överleva
ej för att nå mitt!! mål
men för att för stunden övervinna
mina svarta hål ....




Fri vers av Tellus Fortuna
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-31 12:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tellus Fortuna
Tellus Fortuna