Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här handlar det om att vi styrs av många stora ledare i världen, som har en stor makt.Ibland önskar man att de deltog en dag på "fältet" för att hitta perspektivet de kanske glömt i all hast.


Ni Besserwissrar

Hur ska man kunna leva genom att bara osjälviskt ge,
utan krav, utan direkt erkännande, utan direkt kontakt,
utan en värmande hand, utan en vänlig blick,
utan fast förankring i goda vänners lag ?

Var är ni , storordare, som vetat bäst i alla lägen,
haft det förspänt nog att kunna kräva det bästa,
haft det gott nog att kunna kritisera " utan risk ",
utan att riskera att förlora ansiktet.

Var är ni hårdhudade besserwissrar
utan hjärta och själ, men stora i ord och handling.
Bleknade ni under egna orsakers verk,
försvann ni från de ledande positioners död.

Så reser ni er igen som de svaga,
som i kärlekens förlåtna blick generöst lämnar platsen
åt alla dem som bättre behöver.

Som stjärnor faller, faller ner från himlen ,
och beströr vår vackra jord
med allt det stjärnstoff vi behöver

för att lysa upp de mörka rum,
där ljuset tillfälligt slocknat av sorg, misär och " död " ,
faller änglar ner och in i våra hem och hus
och fyller dem med ljus.




Fri vers av Tellus Fortuna
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-31 17:51



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
tokmärker för läsning en annan dag
2008-08-01

  Larz Gustafsson VIP
Vad är ljus?
Ibland uppenbarar Satan sig som en ljusets ängel i syfte att förleda.
2008-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Tellus Fortuna
Tellus Fortuna