Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Opasslighet



Misslyckade mänska, din trappa var brant
Du föll i förlorandets krater
Nu syns inga händer hjälpsamt bekant
Bland forna och fina kamrater

Förminskad till vanvett, förvanskad attest
Där skrynklarns profit är kliniken
Han hånar din halmhatt så föga modest
För att vinna den valda publiken

Fragmenterade lycka, annullerad till uns
Dina händer var allt eller inget
Då det städslades glam och festlig baluns
Var du aldrig det passande tinget

Förtappade avskum, sa kroppsspråkets röst
Dom vände dig ryggen nyss broder
Du syns inte fin nog bland frackklädda bröst
Du som gestaltar för simpla metoder

Utslängda mänska, jag kan höra ditt vrål
Djup ur ditt knäpptysta sinne
Dina avlägsna steg till bakgrundens –skål!
Samt opassligheten till minne




Bunden vers av JJ VIP
Läst 523 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-08-01 08:34



Bookmark and Share


    Maria Malm
Att stå utanför, att inte duga..hur viktigt ämne som helst..skrivet med dina suveräna rim..snyggt!
2008-08-04

  Thommy
Måste säga som Erik L, välskrivet som alltid och en fröjd att läsa.
2008-08-03

  swimsus@gmail.com
Så välskrivet om bortvända ryggar och förakt.
Jag gillar språket skarpt.
2008-08-03

  Erik L
Välskrivet som alltid. En text som nog bör läsas flera gånger.
Extra plus för många lite ovanliga rim!
2008-08-02

    Bodil Sandberg
Den här dikten griper onekligen tack JJ..skriven med stor känsla ..enormt snyggt..älskar ditt språk!!!applåder!!
2008-08-02

    sunnanvind
Du skriver så jag tappar orden till en kommentar som gör texten rättvisa! Bravo! Applåderar!
2008-08-01

    Din Mormor
den här gillade jag, varenda ord.
2008-08-01

    snöö
En dikt i allra bästa JJ stil! Man lider med den misslyckade människan och det så typiska att bli lämnad när man som mest behöver stödet, av dem som förmodligen aldrig har varit några riktiga vänner.Så tolkar jag din jätte fina dikt. Och jag njuter ännu en gång av din rimkonst! Härligt.
2008-08-01
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP