Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, inte var det en vanlig polis, men en sådan där "finn fem fel" variant, ni vet.


Den lilla polisen

Jag såg en dag
en sådan där tankepolis
Han hade röda polisonger
och rutiga kalsonger

Men egentligen
vet jag ju inte detta
så det kan ju faktiskt
helt enkelt kvitta

Men vad som var tråkigt
och jobbigt på en gång
Det var att han
kritiserade min sång

mina ord mina fraser
mina tankar också
och ville att jag
skulle fatta eller gå

Men inte bara jag
alla andra däromkring
så vi beslutade alla
att göra en ring

omkring polisen
ja inte var han stor
Han rymdes i en låda
stor för ett par skor

Så vi satte lådan ´
i mitten och sa
Kära lilla polis
vet du va´vet du va

Att tänka är fritt
kanske missade du det
när du lärde dig patrullera
och provade se

På andra som ville
att du skulle skydda
och bevara oss alla
så vi kände oss trygga

Så lilla polisen
så här kan det gå
och ändrar du ditt sätt
så kan du vänner få

Ja alla i ringen
som längtar att ge
dig frihet och ärlighet
och kramar me´

Polisen fick tårar
och floder det blev
och en liten saga
med kanske hög kvalité




Fri vers av Tellus Fortuna
Läst 231 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-01 10:19



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Festlig story om "åsiktspoliserna", dessa individer med ett mycket skadat ego........
2008-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Tellus Fortuna
Tellus Fortuna