Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mamma, lyssnar du?


mamma, jag tror proppen har gått sönder, och förresten, så gråter jag nu

mamma,
vattnet i diskhon
sjunker på ett nästan
omärkligt sätt
jag tror proppen är
sönder
precis som proppen för
mina tårkanaler

och mamma,
jag måste måla nytt
nagellack
men det är inte lätt att göra när man
skakar

för mamma,
hela min värld skakar
just nu
och samtidigt snurrar den
fort fort fort

jag blir yr

det kanske är därför jag gråter

mamma, kan man gråta av
yrsel?

fast mamma,
egentligen tror jag inte det är därför
jag gråter
egentligen är det nog för
att det där skyddet
som jag skulle sy åt
hjärtat
du vet
det har nog gått
sönder

precis som proppen




Fri vers av julia.s
Läst 937 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2008-08-04 00:26



Bookmark and Share


    twintra
Älskar den, känner igen mig så otroligt i den, du är fantastisk
2010-07-13

  eelinpersson
jättejättefint.
känner igen mig, att försöka få uppmärksamhet på alla olika sätt utan att veta om någon ser en.
texter om föräldrar är extra känsliga, speciellt för mig.

jättebra.
2010-01-06

  greajt
åh, gillar denna starkt!
2009-01-12

  Nattljus
Lyssnade på en jätte bra låt samtidigt som jag läste och det blev Magiskt!
2008-12-04

    Glittersplitter
hjälp vad bra!
2008-11-13

    mmvl
jag älskar den.
2008-10-03

  hets
jag = lipig
2008-09-25

  Heptica
riktigt stark text
och alldeles underbar!


<3
2008-08-08

  Ettrosamoln.
Grymt! Speciell och väldigt fin.
2008-08-06

  Hannadraken
den här rör och tar tag. Snyggt med den obesvarade dialogen och att gå från propp till hjärtskydd. Det pratiga som driver dikten framåt är ett angemämt sätt att få läsa på och upprepandet av mamma väcker det primitiva i mig som läsare. Stiligt!
2008-08-06

  Carola Zettergren
Mycket bra poetat!!!..lite lågmäld vardagsnära förmedlande en stark känsla av djup sorgsenhet!!!Applåder och grattis till placeringen!!!!
2008-08-06

  papessa
så bedårande du formulerar ett behov av att ha någon som lyssnar till dig....och förstår och hjälper dig i ditt liv...
2008-08-06

  Fenomena
oerhört snyggt. =)
2008-08-06

  Ulf Popeno
Jag tycker metaforen bara ska anas. Du behöver inte vara pedagogisk i din strävan efter att vi ska förstå dina liknelser. Undvik alla 'som'. Beskriv gärna egenskapen i nagellacket.
2008-08-06

    vemod
oj! du bygger dikter med ett proffs fingrar...
2008-08-05

    mr cloud
omg, vad bra du skriver !
asså det är fan sjukt ! :O
2008-08-04

  mirrorball
åh. jag gillar den här starkt! <3
2008-08-04

  Elin Katten Lo VIP
Jag tycker om den här texten. Du fångar en känsla, och knyter ihop din dikt på ett bra sätt.

Fint!


E
2008-08-04

    MayaN
Det är nånting i texten som jag känner starkt för, fick tårar i ögonen
2008-08-04
  > Nästa text
< Föregående

julia.s
julia.s