Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Graden av skuld










Jag känner den den smärtan gripa tag i mig igen
den är obarmhärtig och totalt gränslös

Den öppnar sina käftar och äter mig hel
Den gråter mig rakt igenom alla mina
lemmar den stannar outhärdligt fast som
blodiglar på min hud

Den bryter upp mitt bröst den låser upp
och vrider nyckeln flera varv inom mitt bröst
Jag skriker det gör ont så fasansfullt ont
när smärtan fortplantar i min kropp
och min blödande själ

Tankar rusar paniken dunkar
Som ett tåg i högsta fart rusar
paniken igenom mig
Det enda jag vill är att fly
Eller bara få upplösas till ingenting
Bli en såpbubbla som som far om kring
i den tomma luften

Livet har aldrig gett mig några löften
livet har gett mig stor smärta
En smärta som äter upp mig hel

Jag kämpar jag springer men ändå
får jag inget givet

För graden av skuld
sitter inetsat och ristat
Runt mitt hjärta

Du inser att du sitter fast
och aldrig kommer att kunna ta dig ur
Du får bära alla andra smärtor
lika barn leka bäst

Du kommer inte undan
Tyngder hänger på alla
dina lemmar och bryter
ned dina ben ett för ett


Graden av skuld
är stor som evigheten
Den kommer aldrig försvinna


Graden av skuld
Min skuld
Min smärta
Jag bär
Igenom
Livets
Ände





Fri vers av Fånga dagen
Läst 249 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-08-05 11:38



Bookmark and Share


  Smurfan
Vilken smärta, den griper tag.
Kan säga att det känns, så fin.
:)Smurfan
2008-08-06

  Ordregnspoeten
Tror att det går att leva ett liv fritt från skuld. Varför ta på sig skulden för det som andra man trodde på lett in en på? Varför inte förlåta sig själv att nyfikenheten ibland lurat en och varför inte förlåta andra att de misslyckats i sina försök att vara en god relation? Bra skrivet om något som är onödigt när man kan göra sig fri.
2008-08-06

  Nasrin
Smärtsam och vackert skrivet!!!!
2008-08-05

  Elaine.S VIP
Ord med mycket tyngd som verkligen känns, du förmedlar det bra och med inlevelse,det är som om varje ord är skrivet med smärta...önskar bättre dagar till dig...
2008-08-05

  anits VIP
Bra skrivet om en smärta som
äter dig,det känns så inom mig
när jag läser
kramar
2008-08-05

  Hannadraken
riktigt bra skrivet!
2008-08-05

  Regular
Verkligen fint skriven och man känner verkligen smärtan gripa tag i en när man läser det
2008-08-05

  Sladjana Zubcevic
Underbart skriven!
2008-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen