Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

miljöförstöring i en bil




En resa mot fjället

 

 

Jasså allmänheten tycker inte att politikerna gör nåt åt miljöfrågan, jag ska visa dom jag. Idag ska jag åka på en miljökonferens i Åre. Ojdå är klockan så mycket? Jag får ta pojkens bil om jag ska hinna Amerikanar´n, 475 hästar, det du. Nä nu vet jag, jag lånar grannens fyrhjulsdrivna bil, den har visst också en v-åtta, med en massa hästar i, vet ju aldrig vad sorts vägar det är däruppe? Det stod i kallelsen att vi skulle försöka samåka, men det finns ju ingen annan på just den här gatan som också ska dit så då går det ju inte. Man vill ju inte ha nån som man inte känner i bilen (Ja det skulle vara för att betala bensinen då, men den betalar ju riksdan, så..) Skulle jag ha nån gläfsande människa som sitter och anmärker på hur jag kör, hela tiden? Nä, aldrig i livet.

Så kom man då iväg. Tur jag fick låna bilen. Grannen är också riksdagsgubbe så han är också ledig, hela sommarn, precis som jag. Få se nu? Jag får köra inlandet så jag hinner. Där finns inte en massa fartkontroller som hindrar en hela tiden. 180...190....Ja det finns krut i den här också. Kanske jag ska skaffa en sån också? Vad är det nu för jädra åsna som ligger och hindrar? Alla kör ju tretti för fort då kan han väl göra det också och inte ligga och mesa på i 90. Sådärja, åsså i med femman! Det är fan att det inte går att flyga! Då skulle man inte behöva sitta här och svära. Nä, tacka vet jag flyget!

Kanske skulle jag tagit Amerikanar´n i alla fall, den här känns lite stötig, den är mycket mjukare den. Undrar om den här drar lika mycket bränsle som den. Men vem bryr sig? I med kortet och i med slangen, så e de gjort.

Kanske jag skulle köpt mig en lite stuga däroppe i Åre. Det är väl ett litet snobbställe Kanske skulle vara bra för min karriär att synas lite däruppe. Kärringen berättade om en liten stuga där som var till salu. Kanske jag skulle åka dit och titta. Kunde va bra när man har det tråkigt på vintern i riksdan. Då kunde man kvista iväg ditupp med flyget. 4 mille kostade den, inte farligt, med tanke på att det var pool och stall och egen brygga. Fem sovrum var det också. Perfekt för vår familj. Då får Karo, vår hund, ett eget rum också.

Nu har jag bestämt mig! Jag skiter i den här konferensen och åker och tittar på stugan istället. Ska bara gå in där och skriva på deltagarförteckningen. Får skylla på magen sen, så jag kommer ut därifrån nån gång.

Vad glad frugan ska bli! Och Karo förstås.




Prosa (Novell) av Mats VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-06 09:48



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Härlig satir över det förhärskande bondfångeriet !!!
2008-08-08

    Lena Nilsson
*skrattar*
2008-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP