Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bara att få gå ut och vara i naturen och vad en har att ge


BARA FÅ VARA

Jag går den välkända stigen,som jag gjort
så många gånger,men i dag är tankarna
långt borta

Ryggsäcken liksom kameran är med, renfanan
blommar så vackert där den står i dikeskanten
och med sin gula färg liknar den solens gyllen
gula färg

Sädesärlornas ungar verkar inte slls rädda,
när jag kommer nära flyttar sig bara till andra
sidan av stigen

Solen värmer jag har för mycket kläder på
mig, det hade hunnit bli mulet innan jag kom
ut, men nu strömmar solens strålar ned på
mig, där jag går längs stigen

Stannar vid den stora björken och vilar mina
ben, som värker liksom andra muskler i min
kropp, men det hindrar mig inte från att för
en liten stund gå ut och se naturens eget
liv, hur det för varje dag ändrar sig lite grann

Står ser ut över vattnet,som blänker som
av silver när solens strålar träffar den blanka
stilla vattenytan

Jag blundar tar in dofterna,tänker på dig
blir glad känner lyckan inom mig, livet
förändras i ett ögonblick när våra ögon
möttes

I dag kom inte kameran fram, mina tankar
gjorde att jag glömde ta några bilder som
jag hade tänkt

Nu går min steg efter vägen förbi kyrkan,
med sin spira som jag tycker är så vacker
det är inte mycket trafik, det känns skönt

Mitt mål är nu den gula postlådan vid affären
har ett brev i min ryggsäck, som ska postas
vill att min vän ska få det morgon

Mina steg för mig nu hemåt, solen är ännu
varm känner att jag också börjar bli varm
så dyker det upp huset där jag bor

När jag kommer närmare, ser jag där sitter
dom bersån, dom äldre damerna, jag stannar
slår mig ner och pratar en stund

Plötsligt kommer jag att tänka på kameran,
jag tar fram den och tar några bilder av
stenpartiet där nu nya blommor börjar
skjuta i höjden

Nöjd med bilderna säger jag hej åt damerna
och går uppför trapporna och in till mig

anits 6 augusti 2008







Fri vers av anits VIP
Läst 434 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-06 15:15



Bookmark and Share


  Quasimodo
En skön och fin bild för naturen och för gåvan till att få vara ohc uppleva detta ständiga mirakel !!! Tack
2008-08-10

  Elaine.S VIP
Bra fångat som vanligt...naturen,dofterna och känslorna, blir lugn av att läsa...
2008-08-06

  Larz Gustafsson VIP
Tog du inga bilder av damerna...?

Jag återkommer till detta med att det är något visst med handskrivna brev...

Din promenad var betydligt sundare än min i asfaltsdjungeln i samband med Gävle cityfest.
2008-08-06

  Sladjana Zubcevic
" Jag blundar tar in dofterna,tänker på dig
blir glad känner lyckan inom mig, livet
förändras i ett ögonblick när våra ögon
möttes "

V A C K E R T
2008-08-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP