Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om du vill jag ska vara med...

Vad du är värd
Vad du kan begära
Vad din kropp tål
Vad ditt mod kan nå
Vad din vänskap kan ge

Är priset på ditt huvud

De svaga
De som lider
De som tiger
De som sörjer
De som dröjer

Bekymra dig ej över dem

Även om Du är själva orsaken

Det var ju Du som ville stå på pallen
och fick bevisat deras liv sakta dog

Sola dig du i falskhetens ljus
Sola dig i triumfens vedergällning
Sola dig du i kampens hårda rätt

Mantrat blir makt

Att makt är rätt
Att du nått ditt mål
Att bli den stora idol

Som en falsk soldat
när du segrat
över alla svagas kval

Som du använt i din väg
att bli själv stark och rik
men man utan själ

Jag säger bara :

Lev i frid, men sovra väl
dina vackra ord
vem går i god

för din politik
som gör dig så rik

och fattig på samma gång
men livet har sin sång

"se mig - hör mig -
känn mig "

Den sången kommer du
aldrig höra
i ditt innersta öra

förrän du vaknat
förrän du känt

i din hud hur du ryser
över vad som hänt

över vad som kan ske
och om du vill

att jag ska vara med ...




Fri vers av Tellus Fortuna
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-09 07:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tellus Fortuna
Tellus Fortuna