Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Kärnan

Vem är jag?

Var finns min innersta kärna.

 

Som när man skalar en lök

blad för blad. Söker jag mig

in till kärnans mitt.

 

Så mycket skrot.

 

Det gör ont att se

hur illa jag gjort

mig själv.

 

Låtit mig trampas på.

Vad var det värt?

 

Som en vindpinad buske

blåste jag än åt det ena hållet

eller åt det andra hållet.

 

Förlorade min stolhet

och självaktning.

 

Levde bara för andra.

 

Vaktade något som inte

fanns.

 

Skadade både andra

och mig själv.

 

Slutade flyga på

livets vind.

 

Varför?

 

Människans längtan

att finna en tillhörighet.

 

Behovet av att vara älskad.

Förde mig vilse.

 

Hjälp mig att

inte falla igen.

 

Med din hjälp har

jag funnit frid.

 

Jag är jag och

får vara den jag är.

 

I själens mitt är

det bara du och jag.

 

Du kärlekens Gud

som vill mig väl.

 

Som upprättat mig

och  säger, Du är mitt barn

 

Jag älskar dig.

 

Du är fri att

älska igen.

 

Hjälp mig att våga

ta emot livet du ger mig.

 

Tro att jag är värd

att älskas.

 

Att ge kärlek

utan att trampas på.

© Eva Langrath 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 606 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-08-10 11:45



Bookmark and Share


  Miss Mod
Innersta kärnan, fint Eva!
2009-04-06

  Suzy med punkterna
Så smärtsamt men också mot slutet så hoppfullt. Suveränt!
2009-01-23

  Trädflickan
Vishet som kommit av levnad.
2008-12-13

  Svartsilver
Du har så mycket vishet i din ryggsäck, lite av det önskar jag att jag hade nu!
Applåder
2008-12-04

  Fredrik P. VIP
en självbekännande dikt
med mycket igenkänning
och som det nästan gör
ont att läsa. Bra!
2008-10-04

    Madeleine Ågren (Maduska)
Behovet att vara älskade, för oss alla vilse ... kram
2008-09-06

    ej medlem längre
Vemodig men vacker.
En kamp som många går igenom.
2008-08-14

  Jimmy:n
Fin!
2008-08-14

  Bibbi VIP
Ingen dag är förgäves i livet när jag lärt mig något nytt.
Livet är som en skola.
Förgät nu det bakomliggande och sträck Dig mot målet.Fil,13:13,14 och sörj ej dagar som gått utan gläd Dig i nuet och se framåt!
Se det som varit som läxor och lärdomar till den insikt Du vunnit idag så kan allt få "samverka till det bästa" Rom 8:28
Applåd för Din insiktsfulla beskrivning!
2008-08-13

  Hannadraken
Just så. väldigt rak text som ändå rör vid den kurvighet som är livet. Snyggt. Men jag skulle vilja ha den mer komprimerad när jag läser - inte så gles. Kan du ta bort några mellanrader tror du?
2008-08-12

  Elaine.S VIP
Ja vad/var är kärnan i livet som bjuder på sina törnar , slutet andas av hopp och tillit ....en nystart
2008-08-10

    Lavinia
Villkorslös kärlek,
är vad det är.
2008-08-10

  Alfie M
Glöm aldrig ditt värde och att respektera dig själv! Det är livsviktigt. Jag önskar dig all lycka till!
2008-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP