Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insikt, Rio de Janeiro 2004

Alla människor tycker att det är lika skönt
att sova en god natts sömn

Alla människor tycker att det är lika gott
att äta en bit god mat

Alla människor lider lika mycket av att ha ont

Oavsett var man bor, alla är människor, alla lika

Oavsett!


Men när man bor i Sverige
i denna trygga avkrok i världen
fri från kontinentalsprickor
ljusgul på vaccinationskartan på vårddcentralen
(den enda farliga smittan kommer från fästingen)
och bor i en de absolut rikaste nationerna i världen

kan det ta 27 år för denna insikt att sätta sig
men när den gör det

slår det ner
som blixten i torr terräng
och utsikten blir aldrig mer
som förut





och tack för det







Övriga genrer av Alfie M
Läst 258 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-08-10 17:34



Bookmark and Share


  Sofie Viktoria
I Riga blev en pojke överlycklig när han fick min halvätna hamburgare som jag inte orkade äta upp. Det var en upplevelse som ibland känns overklig när jag tänker på den.
2008-08-11

  Janis Karlsson
Ett fint perspektiv - känner definitivt igen den känslan. Mycket bra och inspirerande beskrivning.
2008-08-10

  lyckeli
ja, och visst blir ingenting det samma efter det? Min kom i Sydafrika....
2008-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Alfie M
Alfie M