Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När pappa var deprimerad



pappa låg i arbetsrummet hela våren

med persiennerna nerdragna

jag satt på sängkanten i förvirrad sorg

och läste högt från ABC-boken

skulle pappa dö?




den sommaren hade solljuset svarta kanter

och mamma var grå i ansiktet med lillebror i knät

en dag gick pappa ner på knä på den våta verandan

medan tårar rann i hans ansikte

- jag kommer att dö, sa han, vet du det

jag sprang till ett berg

och grät för att pappa skulle dö

det regnade och något utanför mig själv sa mig

att nu var det synd om mig

på riktigt



pappa dog inte

men han åkte till sjukhuset

och kom på besök

bara i bland

jag och lillebror plockade blåbär och smultonstrån till pappa

som log sorgset

när han åkte tillbaks till sjukhuset

skickade han vykort på utklädda

schimpanser som borstade tänderna





på hösten diskade mamma

och grät medan kranen spolade

vuxna pratade med låga röster vid bordet

jag vet inte var pappa var

men jag minns

att jag klättrade i en hög nerhuggna trädstammar

bakom huset

och att trädoften hade svarta kanter




men våren kom och alla persienner drogs upp!

det blev ljust i alla rummen!

hela familjen gick och såg på majbrasan

mamma skrattade

pappa drog barnvagnen

och kastade upp oss i luften

på skoj
















Fri vers av Alfie M
Läst 351 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-08-11 11:10



Bookmark and Share


    echohotel
Helt otroligt.
2009-09-13

  Tina-sol
en hel roman i en kort text. vacker, sorgsen ton.
2008-08-13

  Sofie Viktoria
Blir tårögd och berörd av dina ord. Vilken smärta för ett barn.
2008-08-11

  Annie b'larsson VIP
Det här var riktigt ruggigt bra.
Jag ser det utspelas framför mig,
därför att du målar så bra med
orden. Att se det ur barnets
perspektiv. Hur hemskt det kan vara
att vara barn när de vuxna inte
berättar och förklarar något.
Tack och lov för slutraderna!
2008-08-11

    miramari
Tycker om ditt sätt att skriva och beskriva. Med få ord får du fram mycket.

"Exempelvis de här raderna:

"pappa låg i arbetsrummet hela våren

med persiennerna nerdragna"

eller den här:

"den sommaren hade solljuset svarta kanter"

eller det här:

"på hösten diskade mamma

och grät medan kranen spolade"


Bra!
2008-08-11

    mr cloud
gud vad bra skrivet !
vilken sorg man känner .
och jag känner igen mig så jävla mycket.
*krama*
:*
2008-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Alfie M
Alfie M