Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..har varit på så många begravningar i sommar och säger som Stina på Saltkråkan "bäst man lever skall man dö och bli mull tillbaka"..


Nya mål

Vi gör oss så hemmastadda
här på denna jord
och anar liksom inte alls
att vi lever på ett ord

Ord som talats över oss en gång
till liv, till puls, till mål
Meningsord som viskats oss
drunknar här i världens vrål

Försöker vi att lyssna så
lomhörda har vi blivit
De ord som vi har tillgång till
är de som någon skrivit

När vi i Bibeln läser
och lyssnar sen helt stilla
så hörs de liksom inuti
när annat vill förvilla

Så hörs de inuti
när himlen mörka skyar bär
Lyft din blick sätt nya mål
du hör ej hemma här



Allting som var ditt och tryggt
och allt det du höll kärt
var när du kom till resans slut
inte mycket värt

Inget kunde hjälpa dig
inget heller ge dig ro
När dödens flod kom brusande
så fanns där ingen bro

Det som du samlat på dig
revs med av väldig kraft
I vilda dödens vatten
blev inget kvar av det du haft

Nej, bron till räddning
du kunde inte bygga själv
naken, ensam, svag du stod
vid denna dödens älv

Ingenting fanns
allt var slut och kört
Då till trygga varma plankor
blev de ord du hade hört

De ord som funnits inuti dig
bar så stadigt här
Ord som någon skrivit om att
du inte hörde hemma här




Fri vers av Lia-Lej
Läst 628 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-11 17:21



Bookmark and Share


  Nasrin
Otroligt vackert skrivet!!!" Bäst man lever man dö och bli mull tillbaka"
VACKERT! VACKERT!
2008-08-17

  Kristina Wallbing
Så sorgesamt vackert du skriver! Och rytmen; Den är gjord att sjungas! Jag tänker Lina Sandell; samma klokskap, samma ton.
"Lyft din blick sätt nya mål
du hör ej hemma här"
...är ord jag tar till mig särskilt, bland alla dina vackra!
Tack, Syster!
2008-08-12

  Kalle.O
Fantastiskt är ett uttjatat ord men....
FANTASTISKT bra skrivet!!
2008-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej