Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ett barn

 

Ett litet barn en pojke

 

Han var ett lån.

 

En liten ängel som kom
till jorden och vände om.

 

Vi satt på golvet och berättade
sagor.

 

Mamma en till och en till.

 

Du älskade livet och var en
så klok liten pojke.

 

Så kom huvudvärken du bara grät.

 

Vi kämpade och kämpade, men det var en tumör.

 

Otaliga vandringar i sjukhusets kulvertar så
att du sov när du rullade in till strålningen,

 

Du kom tillbaka till livet du lärde dig prata och gå.

 

Lånetiden förlängdes.

 

Till sist var det dags.

 

Du viskade något, det var viktigt
du ville att jag skulle förstå
vad det var du såg.

 

Sedan slöt du ögonen och andades
långsammare och långsammare
till slut inte alls.

 

Jag tror att du såg Guds ängel
som hämtade dig hem.

 

Vi ses en dag mitt barn.

 

Eva Langrath 2007




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 484 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-11 20:05



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Svår, svår att läsa. Gör ont.
2008-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP