Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- långt från tjim och tigersprång

Jag har det trist och ensamt i mitt rum
och låter dagen gå sin jämmergång.
Min blick är grå och rösten trött och stum
och jag är långt från tjim och tigersprång.

Det mesta är i moll och sotat svart,
som inget kunde lysa upp min vrå.
Jag skulle resa om jag visste vart
men detta svaret lär jag inte få.

I huset viskas det om min person
och varje en är säkert vittnesgill.
Jag går i lappad rock, med hål i skon
och inget duger jag väl längre till.

För ska jag måla djupare motiv
blir det bedömt som enkelt kladd och kludd;
Och manar tanken mig till ”sitt och skriv”
då saknar pennan både färg och udd.

Jag går i nedan, är en sorgsen syn
och ryggen den blir mer och mera krum.
Jag tackar dock för livets magra gryn
och har det trist och ensamt i mitt rum.




Fri vers av Erik L
Läst 726 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-08-12 00:03



Bookmark and Share


  Thommy
Bra dikt om tung ensamhet.
2008-09-27

    Louvisa
Härlig rytm i språket!
Vemodigt, men inte jämmerligt... med en slags distans.
2008-08-17

    ej medlem längre
...jag vill tro att du skriver om en fattig poet. fatig på världsliga ting men rik på inre liv:)
Skön rytm och fina rim...
2008-08-15

    JJ VIP
En dikt i ensamhetens tecken, vemodigt och bra skrivet! Mvh. JJ.
2008-08-12

    Bodil Sandberg
Ja du är ta mej fa..oj där blev det lite förhastigt ordat..men du är suverän Erik..helt klart..älskas sparas..mmm
2008-08-12

  Maria Zena Viklund
mycket bra skrivet!
2008-08-12

  Yvonne
Vemodsfull dikt om ensamhet. Fint flyt och som vanligt perfekta rim. Ensamhet är jobbig och svår att acceptera och inte är den knuten till någon speciell ålder heller. Applåd.
2008-08-12

  aol
presis såkan jag tänka mig att vara gammal ensam
vad finns att glädjas när den har lämnat så vackra rim
men så ruggigt på slutet
2008-08-12

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Fantastiskt fint poetat
med känsla av vemod
ensamhet men också
ett accepterande att
det är som det är.
Den sjunger i mig :-)
Bokmärker
2008-08-12

  Larz Gustafsson VIP
Jag tänker "Ferlin" och njuter!

Inte alls långt från Cirkus Tigerbrand...
2008-08-12

  Lena Renman
Sorgesam dikt om ensam udda perosn på ditt eget speicellt vis med rim och :-) " reson". vad månne denne ensamm person vilja få in på sitt rum...
Lena som applåderar
2008-08-12

  Bibbi VIP
Suveränt bra poesi.
Applåd!
2008-08-12

    Oprofessionell
gillar att det finns vissa partier
som rimmar, tycker det ger texten lite mer personlighet helt enkelt.
2008-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L