Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1.0


Bot (i ett fördolt Vi)




En mogen själ
i en liten flickas ögon
söker mig under nätterna


Vem är du

som ser genom
med ett sådant lugn

när de frånfällda
snärtar sin glöd
under obevekliga stavelser
i villkorskonjunktioner

och när något i kvalmigheten
får ett blad att vändas åter igen


I bokens mitt - den
som öppnades för tidigt
och också stängdes för tidigt -
står kanske det som glömdes
i borttvingade preludiers mörker


Kan du läsa något där
som bara är trasiga bindor
och flagnande lim för mig

 

 

 




Fri vers av Almagrundet
Läst 415 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-16 21:56



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
mycket bra skrivet!
2008-08-22

  Cadena
En fantastisk liten dikt om - ja, kanske längtan efter sanning och hur den kan te sig... Jag tycker verkligen om den. Uttrycksfull.
2008-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet