Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syndabockar

 

Syndabockar vill

mänskan gärna ha.

 

Om inte invandrarna

fanns.

 

Om vi hade en annan

regering.

 

Om inte min

chef var så besvärlig.

 

Om jag bara hade

bättre jobb.

 

Om bara pengarna

räckte till.

 

Om bilen inte

gick sönder.

 

Om inte barnen

vore så bråkiga.

 

Allt är emot

mig.

 

Lagen om allts

jäklighet.

 

Ilandsproblem?

 

Hur är det med

vår främlingrädsla.

 

Eller med vårt

ansvar i en demokrati.

 

I allt vi gör

finns ett val.

 

Litet eller

stort så kan

det förändra.

 

Vi kan fokusera

på en sak i taget.

 

Fråga oss: Varför

känner jag som jag

gör.

 

Vilka är mina motiv?

 

När jag väljer att

handla på ett visst sätt.

 

Inte automatiskt

skaffa oss syndabockar.

 

Kritiskt granska

det som vill styra

oss i våra val.

 

Marknadskrafterna är

starka.

 

Många vill tjäna

pengar på oss.

 

Självförverkligande

kanske är att lära

känna sig själv.

 

Att hitta sin egen plats

i universums pussel.

 

Bli den jag är

ämnad att vara.

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-12 15:00



Bookmark and Share


  fågel grå
Sant, sant..
2008-10-16

  Fånga dagen
Mycket kloka ord skrivna av dig lästa av mig
Bravo
2008-08-14

  Bibbi VIP
Hur sant är inte detta.
Applåd!
2008-08-13

  aol
sant fin livspoesi
2008-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP