Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Internationella köpcentrum

överallt i världen
plaskar likadana fontäner
för icke hörande

sceneriet är overkligt
som cellofan

inga heliga minnen

vi går runt i ett mausoleum

dött
men
utan själar

krämfärgade fotografier
av vilda djur
fångade i flykt
ryter i burar
av blanka glas

kvinnor i imperalistiska dräkter
rör sig svalt mellan galgarna

det är zebra
och infödingsblod

vi står på den plats
där hjärtat skulle ha suttit
om byggnaden hade haft liv

och blickar upp
i pengaimperiet

vi är inglasade

och vi ser:

djuren vaktar oss




det är dom
som är fria







Fri vers av Alfie M
Läst 271 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-08-12 17:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alfie M
Alfie M