Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Belöning

 

Ett första möte.

 

Ett sårat barn.

 

Rädsla och fruktan

gör att du slåss

för din överlevnad.

 

Min uppgift blir

att vinna din tillit.

 

Balansgång så

att du inte gör dig

själv eller andra barn illa,

utan att kränka

dina gränser.

 

Din sorg och ilska

måste hitta ut.

 

Du vandrar runt.

 

Slår allt och alla.

 

Jag håller dig

 

Provar olika vägar.

 

Hittar till slut

en ingång till kontakt.

 

Trevande söker

vi oss närmare varandra.

 

Så en dag kryper

du upp i soffan

och lägger huvudet

på min axel.

 

Vi läser en saga.

 

Det är lön för

mödan.

 

Att få uppleva

ett sårat barns

första steg mot

tillit.

 

Nu kan vi vandra

hand i hand.

 

Du tillåter mig

att lotsa dig på

livets färd.

 

© Eva Langrath 2008

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-13 16:29



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Spelar ingen roll hur mycket kunskaper man har om inte tilliten finns.
2009-02-08

    Madeleine Ågren (Maduska)
En av dina bästa!
Och vem fick belöningen ... tänkvärt.
Tur att det finns sådana som du, på våra dagis.
2008-09-06

  Bibbi VIP
Då jag jobbat mycket med barn i hela mitt liv är detta något helt underbart att få ta del av.
2008-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP