Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur tänker du egentligen?!

Hur kan du kalla dig kristen?!

Hur kan du säga att du älskar alla Guds varelser?
När allt du gör är att trampa på de som du anser vara mindre värda.

Jag har väldigt svårt att förstå
hur du kan påstå att du inte har några som helst fördomar,
när du sedan säger att homosexuella inte har en plats i Guds samhälle!

Du säger att du, som vill bli präst, ska göra allt för mänskligheten.
Men tydligen räknas inte alla som människor enligt dig!

Hur kan du kalla dig kristen?
När du fullt ut misstolkar bibeln och dess budskap.
Allt är bara svart eller vitt enligt dig.

Och du undrar varför jag tappar tron på dig.

Tänk efter lite. Logiskt.
Gud har skapat människan.
Med alla förutsättningar för att kunna leva i ett sexuellt förhållande med någon av samma kön. Ändå säger du att det är emot Gud.

Gud gav oss även den fria viljan, om du minns.
Den låter oss bli förälskade i varandra, spelar ingen roll vilket kön vi är.

Ta dina jävla fördomar någon annanstans och lämna mig ifred.
Jag är trött på att hela tiden bli kritiserad för hur jag fungerar.

Ta en rejäl tankeställare.
Fundera över vad som egentligen är viktigt här i världen.
Springa omkring och spy galla över de som vågar vara öppna mot sig själva och Gud? Misshandla guds barn och leva som en hycklare?

Eller? Bara en liten tanke.

Bry dig om ditt eget, kom över dina fördomar och agera som du säger att du gör, istället för att spendera ditt liv fylld av hat och rädsla.

Ta och bete dig som en människa, tack!




Fri vers av Veldin
Läst 393 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-13 18:55



Bookmark and Share


  glittertindra
den som tror på gud lämnar väl över till gud att döma eftersom man själv inte har all kunskap och insikt, själv ska man väl bara försöka göra något åt sig själv och sitt eget beteende och hur man själv behandlar andra.. det är lätt att peka på andra och tycka att de gör fel och kritisera, men lika lätt att glömma de fel man själv gör... en text som väcker många tankar här...
2008-08-15

  André Esbjörnson
och en ytterligare gång
har vi sökt oss till fundamentalism
en förståelse av högre väsens tankar

inbilla inte dig själv
att det var Gud som yppade sig
om homosexualitet

det må stå i Bibeln
men den blev inte skriven av gudomlighet
den blev skriven av människor

och vem följer de blint?
Kristendom
K-R-I-S-T-E-N..... D-O-M

Kristus dom(?)
vem dömde honom?
människan

sök inte överbevisa
den blinde
att det bara är inbillning

ty han kan inte se.
2008-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Veldin
Veldin