Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Knepiga saker det där med ungdomar

 

Så KOMPISEN blir möjligen kanske gravid och behöver desperat ett "dagen-efter piller"!

Då kommer de till mig för "Dig går det ju att snacka med"

Jo det är ju bra att de kan prata med mig men samtidigt känns det knepigt att jag skall på något sätt vara en ersättning för de riktiga föräldrarna. Jag vet inte ens om jag gjorde rätt eller fel för om jag hade vägrat så hade hon kanske gått till sina föräldrar till slut, och det är på sätt och vis problem och motgångar som för människor samman. Så har jag kanske istället bidragit till att hon inte har närmat sig ex sin mamma?

Att mina egna ungdomar vågar komma till mig när de får problem underlättar livet enormt för en tonårsmamma. Men hur gör man med deras kompisar?

Visst är det knepiga saker detta med ungdomar? 

 

 

 




Övriga genrer av Lena Krantz VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-08-13 22:24



Bookmark and Share


  Carl Thomas
Jag håller med korpfjäder...önskar att det vore så istället. Alla vuxna eller äldre i ett samhälle borde finnas där för barnen och ungdomarna. Spelar ingen roll vem som blir ens förälder/mentor, man vill ju igentligen bara ha svar på sånt som man inte vet...tex "varför känner jag såhär?!?!" ;)
Du verkar ju vara en sån som folk gillar i detta fall ;)
2008-08-20

    Bodil Sandberg
Det finns ungdomar som irrar omkring och inte vet NÅGON att förlita sig på...men kompisen HÄR visste onekligen vem hon skulle ty sig till i detta fall...gott det!!
2008-08-14

  korpfjäder
Jag tänker, att alla ungar är allas ansvar. Och att vi som är vuxna behövs oavsett om vi är föräldrar. Det är inte alltid pappor och mammor har de bästa öronen. Ibland behöver ungarna andras öron för att höra sig själva formulera sig - för att eventuellt så småningom kunna finna ord som passar för föräldraöronen.
Det är skönt att veta, att det fortfarande finns vuxna som orkar med andras ungar!!!
2008-08-13

  papessa
men vad härligt att dom har ngn att snacka med, jag skulle nog gjort som du, lyssnat och stöttat, men samtidigt försökt att få dom att prata hemma, men så där kan det vara, hemma är det svårt att få hjälp med penibla saker, var du stolt att dom kommer till dig.. kram...
2008-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP