Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkrädd

 

 

 

 

 

 

När jag var barn var jag

extremt mörkrädd

Fanns inget värre än att bli lämnad ensam i mörkret

 i en ensam lägenhet eller sommarstuga

Då jag vakna mitt i natten och fann att stugan

var tom och det var mörkt

  Och becksvart ute i naturen

Jag greps av panik jag skrek och jag grät

Jag sprang runt i den tomma stugan

Dom hade lämnat mig ensam där i mörket

Mitt i natten

Dom tänkte dom skulle gå ned till vattnet

Mamma och pappa och bror min

Dom skulle visst bada medans jag sov ensam

och vetandes att dom lämnat mig där i stugan

Fastän dom visste hur mörkrädd jag var 

Jag kommer ihåg skräcken än idag den sitter som

fastgjuten i mitt minne

Man ska aldrig lämna sina barn ensamna

Den rädslan och otryggheten och övergivenhetskänslan

Som väcks då är totalt oacceptabel

Ett av många mörka

Minnen




Fri vers av Fånga dagen
Läst 211 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-08-14 18:28



Bookmark and Share


  Fyrhed
Jag är fortfarande lika mörkrädd *erkänner*
Väckte en del tankar...
2008-08-14

    sajo
Får mig att tänka på då jag bodde i min förra lägenhet så renoverades badrummet och jag med ulcerös colit skulle gå ända ut mitt i natten till en toalettvagn, varav jag är jätte mörkrädd och naturligtvis krånglade låset och där fick jag sitta i mörkret utan mobiltelefon.

Sedan fick jag en ersättningslägenhet. Jag är otroligt mörkrädd. Applåder du får.
2008-08-14

  Larz Gustafsson VIP
Helt rätt.
Barn måste få grundläggande trygghet och aldrig behöva känna sig övergivna.
2008-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen