Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En långsam kväll med ihågkomna minnen i våran Natur

 

 

 

 

 

 

Nu när det känns långsamt och väldigt

Tråkigt i min vardagskväll då skriver jag några rader

Funderar över nått kreativt att göra måla korgmålning ?

Redan påbörjat den stora korgen igår men lusten liksom infinner sig inte

Måla ingen aning vad jag skall måla då ?

Det är långsamt ikväll det blåser ute uppe på våra hallonberg 

Husen ligger på berg där blåser det väldigt mycket

När hösten börjar närma sig allt flera löv ligger på marken

Rönnen är redan orangeröd med stora vackra klasar hängandes 

Ekarna står så vackra med mogna ekollon på

Dess blad är lika vackra som alltid

Det finns en Ek nånstans i södermanland på ett litet

smultronställe Eken den kallas för

  Karins Träd

För ca 33 år sen plocka hon ekollon och en kvist av Ek någonstans

Hon kom hem från lekis och minns att hon och pappa planterade den lilla

Kvisten från eken den växte och senare så plantera vi ekkvisten

På vårt smultronstället en bit från stugan

Ekkvisten växte sig allt större för var år

Varje år jag kommer dit förvånas jag av dess Storhet

Den vuxit sig till den skymmer en del av huset nu

Ett ljust Barndomsminne att minnas och ta med sig

In i vuxenlivet tack och lov

Att det finns såna minnen kvar




Fri vers av Fånga dagen
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-14 20:13



Bookmark and Share


  Nasrin
mycket vackert skrivet !!!!
2008-08-15

  pyre
det är sånna minnen man önskar att man hade när man läser rader som dina. sen upptäcker man vid ett senare tillfälle att det finns sånna minnen gömmda innom mig med
2008-08-15

  Sladjana Zubcevic
Jag vill också ofta tillbaka till minnen och bättre tider och glädjen.
Vackert och vemodigt!
2008-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen