Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud och skogen

Det slog mig där jag gick
på stigen min idag
hur Gud gjorde sig påmind
genom skogen, i mitt jag

Han talar genom skapelsen
så vild och otämjbar
Så många varelser och kryp
som ryms hos Gud vår Far

Hur stor och djup
och skön och härlig
för livet som ska levas
för fröet oumbärlig

Men farligheter lurar också
i djupet någonstans
och dumt det är att leva
som om de inte fanns

Många stigar kan förvirra
och vilse kan man gå
om man inte trampar fram
den Väg man litar på

Men jag kan inte hindras
att i skogen sätta min fot
ens av bottenlösa kärr
eller av rovdjurtänders hot

Skogen ger mig av sitt vara
så oändligt mycket kraft
och frid och fröjd och syltburkar
och någon flaska saft

Ett beroende jag har
av att få vara där ibland
och så starkt där få förnimma
en så kraftfull Fadershand

Får vandra omsluten av skogen
på min mjuka tysta stig
för varje steg, i rytmen höra;
"Jag finns helt nära dig!"




Fri vers av Lia-Lej
Läst 423 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-08-15 18:16



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Amen.
2008-11-10

  Fenomena
Ja, jag håller helt med dig. det är ibland i naturen man skådar gud bäst =)
2008-08-17

  Kristina Wallbing
Glädje och frimodighet tycker jag denna din dikt förmedlar.
Närheten till naturen där Gud kanske blir tydligast för oss.
Åh, vad jag längtar ut till blåbärsriset nu!

"Jag finns helt nära dig!"

Tack, Lia-Lej!!
2008-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej