Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... skogstokig har jag alltid varit, denna dikt skrev jag när jag var 12 år..


Fri i naturen

I skogen trivs jag bra ja bättre än bäst
Jag känner mig så fri då jag är där
i skogen vill jag vara allra mest
Det är så gott med skogens alla bär

Djuren ja alla fåglar allting är jättebra
En natur att vara i det skulle alla ha
då skulle det bli slut på krig och ingen skulle ta

Man skulle inte vara så hård och kall
man skulle sitta i skogen och beundra gran och tall

Varje litet kryp och stora djur
vill nog bjuda ut oss till sin natur
om vi inte förstör den för dem
för naturen är ju djurens hem

Lägg de här orden på ditt minne
och du blir lättare i ditt sinne




Fri vers av Lia-Lej
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-15 18:28



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Ja, du skogstokiga, din underbara frimodighet har du ägt länge märker jag! Så härligt skrivet av en 12-åring!

"Man skulle inte vara så hård och kall
man skulle sitta i skogen och beundra gran och tall"

Vilken insikt!
2008-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej