Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Automatkarbin 5

Automatkarbin 5

Funktion: Gas/vrid lås
Ursprungsland: Belgien
Användningsområde: Krig

Vad jag håller är ett föremål för förstörelse
Ett objekt som är så perfekt, så endast designat för det enda ändamålet
Att döda
Att det inte längre finns
Att det endast har blivit ett svart hål i existensen
Ett hål som skall fyllas av smärta, blod, död

Designat: 1976
Vikt: 4,5 kg med fullt magasin
Kapacitet: 30 skott/magasin

Jag vill inte lära känna mitt vapen
Jag vill inte fästa mig vid mitt vapen
Jag vill inte att det skall vara mitt vapen
Vapnet har ingen själ, inget liv, ingen gnista
Då det själv släcker livet

Kaliber: 5,56 mm
Hylslängd: 45 mm
Piplängd: 363 mm

Skall det vara så lätt
Skall det vara så litet
Skall det vara så att det räcker med ett tryck
Och lite krut i en behållare med metall
För att döda något

Avfyrningshastighet: 650 skott/min
Räckvidd/ sikten: 250 m och 400 m
Utgångshastighet: 930 m/s

Det dödligaste vapnet i världen är en soldat och hans gevär
För det är ett vapen som är tränat, drillat, designat, skapat
Endast för att döda, döda, döda
Så till att det inte skall synas, inte finnas
Försvinna, smälta in bakom
Skall vara ingenting, skall inte vara en människa
Skall endast vara en dödare.

Ursprungsmodell: FNC modell 2000
Användning: Svenska Armen (Standard)
Skytt: Jag




Fri vers av malkvanbandy
Läst 244 gånger
Publicerad 2008-08-16 23:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

malkvanbandy