Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blues för en vän

Du har det knappast glatt och lätt
och är väl stadd på drift.
Och alla sorger som du sett
har blivit till ett gift;
Du tömmer varje natt dess glas
vars botten inte nås.
Din önskan när allt slås i kras
är domning och narkos.

Att för en natt få sova gott
och glömma dina men;
För långa vägar har du gått
på dessa magra ben.
Men räddning kan du inte få
och inget löser alls din vikt;
Det kan du, broder lätt förstå,
sånt händer blott i dikt.




Fri vers av Erik L
Läst 407 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-08-24 20:08



Bookmark and Share


  Thommy
Denna imponerar på mig, mycket bra skrivet, såg att någon tänkte på Ferlin, måste nog hålla med, ett riktigt fint betyg det må jag säga.
2008-09-27

  Larz Gustafsson VIP
Starka Ferlin-vibrationer här.
Och det är ett bra betyg.
2008-08-27

  Lena Renman
Mycket väl ordat, rim rymt och allt. Applåd

Lena
2008-08-26

    Bodil Sandberg
Den vackraste fina visa Erik..gripande sorgesamt med ton av oändlig värma
2008-08-26

  Bibbi VIP
Berör på djupet.
Applåd!
2008-08-25

    © Birgitta Wäppling VIP
Fint och rytmiskt rimmat. Applåd!
(På denna rad störs dock rytmen lite grand:
"Om bara för en natt få sova gott")
2008-08-24

  aol
smärtsamt vacker berörande
2008-08-24

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Vemodig och vacker
2008-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L