Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poesi på rim är inte min starka sida. Därför var jag bara tvungen att försöka mig på att rimma några rader.


Poetens Klagan


om du fastnat i gamla spår
prova någon annans skor
för en stund 
gå dit ingen annan går
och glöm
att jorden är rund

men skriv då inget om trasiga skor
skriv ej heller om månen
eller hur det ser ut
där du bor
och snälla
snälla
skriv inget om döden
eller din olyckliga mor

skriv inte om poetens
vånda
eller hur bakfull du var
en månda´
skriv inget om älvors dans
eller om stjärnors ljus
och skriv för fan
inget om kärlekens rus

skriv inte heller om hur det
står till i världen
eller nånting
om de som höjer svärden
skriv inget om vår förstörda miljö
låt oss slippa
nåt dravel om en försurad sjö

skriv ingenting
om makt
eller kultur
eller nåt
fragmentariskt
om konstiga djur

skriv ej heller om regnet som faller
förlorade vänner
som sitter bakom galler
din rädsla
eller skuldkänslor
mot de som faller

och snälla du
låt bli
att rimma på varenda
jävla rad
det gör ju ingen glad

Skriv ingenting om att vara
ganska mager om armar och hals

nej
det blir nog bäst om du skriver

om ingenting alls



P.G  2008-08-25




Fri vers av Peter G VIP
Läst 462 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-08-25 16:18



Bookmark and Share


  noname_realmind
Skriva om ingenting alls... det är en konst det...
*S* Rolig annorlunding... ;-))
2008-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Resonerar man så skulle ju den här dikten också ha varit bäst oskriven.

Det där med studiebesök i andras världar har jag tänkt på.
Det där som Depeche Mode sjunger om..."walk a mile in my shoes".
2008-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP