Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Primavera



Liten fem-årig prinsessa
rosa strumpbyxor, vit hemvirkad klänning
dansar sig drömmande bort
till toner av Vivaldis våren
Drömmer om prinsen som rider
till slottet
högt upp på berget

Fadern var aldrig ond
ondska är något annat
mer utstuderat
Fadern bar arvet
och det klena psyket
som drev hårda nävar
att hamra småflickskroppar
som gjorde fel

Nej, fadern var aldrig ond
men jag minns aldrig varför
mattpiskan ven
den orange
ibland den blå
lämnade runda svidande cirklar
på naken bak
lärde systrar
veta hut
säga ja och amen
böja huvudet för överheten

Äldre systrar
styvare viljor
smakade hårdare nävar
Systrar i rad
skriker medkännande
i smärta
moder stryker frenetiskt
skjortor, byxor, faderns äckliga snordukar

vill inte se, vill inte höra

Modern var aldrig ond
även hon bar arvet
och religionen som kuvar
Stannade
blåste på såren
från sargade småflickssjälar
som ej ville sluta blöda
vyssjade
tröstade
efteråt

Nej, jag bär inget agg
Fadern var aldrig ond
men skadan blev stor

likväl




Fri vers av Bellissima
Läst 288 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-27 06:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hemsk läsning , men bra skrivet !
2012-01-14

    lory
oh så stark text...
2011-12-07

  Kristina Wallbing
Detta berör oerhört!! Känns så ärligt och sant att det gör ont att läsa. Och att ändå kunna säga; "Fadern var aldrig ond"...
2008-09-03

  Матрёшa
Fint. En smärtsam men ack så vacker text!!
2008-08-30

  Larz Gustafsson VIP
Jesus har aldrig kuvat någon.
Religionen är ett sataniskt substitut för äkta kristendom.
Det ser vi i Tibet.
2008-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Bellissima