Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hennes avstängda liv

Hon kastade av sig kläderna.
La sig på sängen.
Och stirrade i taket.
På fläckarna av blod som varit där uppe ett tag.

Hon reste sig upp.
Gick naken genom den kalla lägenheten.
Hon brydde sig aldrig om någon såg.
I själva verket så gillade hon provokationen.
Det nästan hettade i henne.

Ett glas vin.
Rött givetvis.
Hon tog några djupa klunkar.
Det brände skönt i halsen.
Det spred sig ett lugn i hennes rastlösa själ.

Hon kollade sin mejl.
Lyssnade av sin svarare.
Hon orkade inte med någon.
När hade hon blivit så less.
På människor.
På allt.
När.

Hon tände en cigg.
Där hon satt i soffan.
Fortfarande naken.
Tömde glaset och hällde upp ett nytt.
När blev hon så avstängd.
När.

Hon lutade sig bakåt i soffan.
Drog in röken djupt i sina lungor.
Kände hur den förgiftade.
Men hon njöt.

Hon hade inte svarat idag heller.
Hon undvek honom.
Han kanske trodde att hon var död.
Inte för att det spelade någon roll.

Hon somnade naken i soffan.
Hennes sista tankar handlade om ingenting.
Det var bara tomt.
Bara tomt.









Fri vers av Glittra G
Läst 299 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-08-27 23:18



Bookmark and Share


    sunnanvind
Smärtsam ..du förmedlar skickligt dina ord till att bli en känsla hos mig som läsare!
2008-08-29

  Fånga dagen
En mycket smärtsam naken och utlämnande dikt
Mycket bra

AK
2008-08-29

  Larz Gustafsson VIP
Kanske det behövs ibland...
Inte "Love In A Void" som Siouxsie & The Banshees sjöng, men just tomheten. Att få nollställa sig.
2008-08-29

  korpfjäder
Om man brinner upp blir det inget kvar....
en så ensam text med så mycket förtvivlad kamp bakom - den känslan får jag när jag läser. Så du har lyckats hitta tonen som rör vid något...
2008-08-28

  Matilda Linnéa Tinér
B R A.
jag gillar uppbyggnaden
ordvalet och hur känslan av
obetydelse strömmar genom hela texten.

orden känns nära.
jag gillar.
2008-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G