Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan jag kommer ihåg

En stund på morgonen.
Innan jag kommer ihåg.
Är jag fortfarande nöjd.
Glad till och med.

Men när allt slår mig.
Blir jag trött och orkeslös.
Och min hjärna börjar koka.
Tills den överhettas och jag somnar om.

Det jag gillar med det där glaset vin.
Är just att det får mig att glömma.
Eller i alla fall att sluta bry mig.

Jag undrar ibland.
Om saker bara är som de är.
Och det kanske inte är förändring man ska hoppas på.
Utan i stället bara acceptera det oundvikliga.

Var det dömt att misslyckas.
När du dog.
Stod det redan då i stjärnorna.
Att jag skulle dö med dig lite grand.
Och att jag skulle sluta drömma.
Om en framtid.
Med röda knutar.

Ja jag undrar det ibland.
Om jag bara kämpar i onödan.




Fri vers av Glittra G
Läst 230 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-08-31 18:28



Bookmark and Share


  korpfjäder
Ibland kanske kampen är onödig - på sätt och vis onödig. Den kanske inte leder till det man kämpar för. Men utan kampen skulle man ju ge upp - och det är nog värre än att kämpa utan att nå fram. Och någonstans leder ju kampen. Någonstans leder det, att man faktiskt vill något.
2008-08-31

  Mona*
Dessa livets frågor. Om vi låter dem, tror jag att dessa svåra erfarenheter som vi helst varit utan skapar rum vi sedan inte vill vara utan.
2008-08-31

  lyckeli
Sorgsam läsning....tror det är bättre att kämpa även när man inte vet om det kommer att gå, än att i förtid ge upp sin fight...
2008-08-31

  berxper
Minnen och grubblerier kan sätta igång så mycket.
Din beskrivningen av flykten med hjälp av alkohol är träffande.
Dikten är väldigt fin även fast den är sorglig!
2008-08-31

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
alltid är saker " som bara är ". och att acceptera befriar, men hjälper ändock inte den där väntan på svaret, analysen, funderingarna. Det är som att gå i en spiraltrappa..vid en viss vinkel vänder stegen sig, och när man då tittar ner.. så syns inte de första stegen.

Men! man kan " kommaihåg" :)
2008-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G