Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hittade denna gamla dikt i en gammal låda. Påminner mig om att ensamhet inte alltid är av ondo. Bättre ensam i ensamhet än i tvåsamhet.


Kvävande kärlek

Borde jag inte blomstra

skina som solen

en vacker vårdag,

gnistra med ögonen

av lycka

över kärleken?

Borde jag inte dansa

som en älva på sommaräng

lätt som en fjäder

med rosenvind under fötterna? 

 

Varför känner jag mig då

som jag vingklipps

fjäder för fjäder?

Varför faller mina kronblad

så snart återstår endast en tom stjälk

med slokande huvud

törstandes efter näring?

Varför  känns det som skrattet fastnar

på halva vägen

skaver, smärtar?

 

Vill inte dämpas

sätta locket på

vara mindre jag.

Vill vara den jag är

älskas för den jag är

Jag kan inte se klart

hjärtat viskar så tyst

Om jag nu får så mycket kärlek

varför blomstrar jag inte? 




Fri vers av Bellissima
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-31 20:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint skrivet...
2008-09-01

  Blåbäret
aj, griper tag...så fel kärleken kan vara, och ändå vill man tro att denna är rätt...men den äkta kärleken är inte så...den får oss att blomstra...
2008-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Bellissima