Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tavla jag målade igår och idag som jag ville beskriva med en dikt


HORUS ÖGA

 

 

 

Horus öga tittar på mig

Ögat har värme

Ögat omges av allsköns varma färger

Horus öga ringar runda märkbart vackra

Horus öga tittar på mig nu

Målar färger och runda cirklar

Längst in horus öga är du mjukt guldfärgad

Sen övergår du till ljus nougat

Sen målar jag en mjuk cirkel av ljustgult

Markerar dig med svart cirkel runtom

Gul okra förstärker dig i nästa cirkel

Röda havet runt ger oss styrkan i vårt blod

Avslutar med 2 yttre cirklar

Den ena är okragult

Med guld ringar jag in den yttersta cirkeln

Sen vilar horusöga

På en bakgrund av esmeraldgrönt

Olika nyanser av grönt

Grönt står för livet

Grönt står för naturens färgers oas

Horus öga vilar nu

I sin Smaragd av cirklar

Nyanser av färger

Väcker till liv

Och Värme

Horus öppnar

Våra ögon

Vi ser klart igen 




Fri vers av Fånga dagen
Läst 359 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-09-02 18:07



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Den låter väldigt vacker
2008-09-02

  anits VIP
Underbar att läsa, den tavlan blev
nog väldigt vacker, som du beskriver den
2008-09-02

  Trädflickan
Kändes varm med ockra och guld. Mjuk med nougat. Vilka härliga namn på färger..
2008-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen