Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Il Tono Rosso


Läppar
Genomfrusna
men till synes varma
Sensuella

Rödare än blodet
som flyter i min mun

det isande kalla blodet
som fyller strupen
till bredden
med syrlig metallsmak

som sakta fryser till is
i mina näsgångar
och dränker mig
Inifrån

Omsorgsfullt
följer jag läpparnas konturer
med spegelns hårda blick
fäst i min

Den tränger sig in
i min själs gömda vrår
och river djupa
röda sår
med nyvässade naglar

igen. igen. igen

Koncentrerat
lindar jag fingrarna
kring läppstiftet

Knogarna vitnar
i takt med det döda ansiktet
i spegeln


Inte en tår
ska röja mitt inre

Inte en bloddroppe




Fri vers av Almaz
Läst 695 gånger
Publicerad 2005-07-25 14:54



Bookmark and Share


  Rublev
otäck, smärtsam och vacker!
men anar ändå en stark längtan att leva!!!
2005-08-12

  Nic
Jag ryser......fantastiskt välskriven text med många kanonformuleringar

"med spegelns hårda blick
fäst i min

Den tränger sig in
i min själs gömda vrår
och river djupa
röda sår
med nyvässade naglar"
Oaj, ont i själen får jag
2005-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Almaz
Almaz