Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avdelning 367

Ja, jag erkänner
Jag ville
Ville omsorgen
ville tryggheten,
det skyddade utanförskapet
Jag ville att de skulle gömma mig
skriva långa journaler
Säga att nu, nu hjälper det
Nu går det bara att komma uppåt
Jag var visst tvungen
att vara ute på djupet
för att våga bli räddad
Men det är en oro som återstår
när det blåvita patientbandet klippts
Inte bara rädslan för verkligheten
utan också för osäkerheten
Var jag ute på tillräckligt djupt vatten?
Nöjer jag mig vid att ha
fötterna i kontakt
med sandbottnen
Eller ger jag mig ut igen
I väntan på nästa räddning




Fri vers av Amanda Duregård
Läst 550 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-05 14:11



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
Katten Har Nio Liv Trädet Många Årsringar Människan Få Sorger
Döden Har Många Liv På Sitt Samvete.
2008-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Amanda Duregård