Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världen sjöng ingen vacker godnattvisa för dig

Det var nog första gången som du sa god natt
och verkligen såg på mig

Du är fortfarande som ett barn
har inte lärt dig allt som innebär att bli vuxen
men inom vissa områden
vet du mer än vad jag någonsin kommer att göra

Du är fortfarande som ett barn
när du vill höra om tiden som kallas förr
då, när du var lite
den tid som du inte minns
- förutom fisketurerna och fotbollen

eller var de sjutton fotbollar?
för din uppfattningsförmåga är inte som vår

Du är fortfarande som ett barn
egentligen helt oskyldig
för det var världen som formade dig

mer än tre år
det är den tid som du haft på dig att växa upp

men du förstör dina chanser
och vad du än tror så
är det inte bara dig det påverkar

De andra försöker bli en del av dig
och jag lever i dem
du skadar mig
trots att du är så oskyldig

och i dag var första gången som du sa godnatt

eller var det första gången jag lät dig?




Fri vers av aPorcupine
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-17 18:59



Bookmark and Share


    Verdandia
Handlar det om en utvecklingsstörd, en gammal dement människa eller kanske ett barn? Man läser dikten lite annorlunda beroende på vem som åsyftas. Jag tycker iallafall att din dikt är mycket bra!
2009-11-04

  Dan Isacsson
Lite dyster men varm text. Känns som att texten omfamnar personen i fråga och tröstar den. Man kan väl säga att man får känslan av en direkt kontakt med författaren, sen om den faktiskt handlar om en person som du känner eller inte är en annan sak. Gillade anknytningen till första raden i slutet.
2009-10-20

  Ingela Svenson VIP
Vackert och sorgligt, men vem handlar denna dikt om?
2009-10-18
  > Nästa text
< Föregående

aPorcupine
aPorcupine