Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En härlig morgon

Stockholm visar sig från en bra sida idag.
Det har varit mycket regn sista tiden.
Lite för mycket.
Men idag är det uppehåll.

Jag skyndar längs gatorna för att hinna.
Frukost och föreläsning.
Ah vilket härligt uppvaknande.
Med en kaffe i ena handen.
Juice och en ostfralla i den andra.
Balanserar jag mig fram till min vän som håller platser till oss.

Det är en nära vän som alltid skrattar med hela själen.
Hon ler så mycket så att man själv också börjar le.
Man kan inte göra annat.
Hon fyller år idag så hon är extra glad.
Berättar ivrigt om sin pojkväns presenter.
Och sprider lycka i den stela föreläsningssalen.

Sen sätter föreläsaren igång.
Hon talar om interaktiva medier.
Min vän antecknar.
Och jag bara njuter av att lyssna, lära och inspireras.
Jag smyger in lite födelsedagschoklad bland min väns anteckningar.
Ett kinderägg.
För då vet jag att hon kommer att le ännu mer.
Och det gör hon.

Såhär borde alla dagar börja.
Frukost med en vän.
Inspirerande ord att lyssna till.
Vakna till liv och inse att livet bara har börjat.
Det finns så mycket mer att göra.

Vi skiljs åt.
Stressar åt var sitt håll.
För att hinna till våra jobb.
Och jag känner mig glad.
Bara glad.




Fri vers av Glittra G
Läst 259 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-11 10:57



Bookmark and Share


  korpfjäder
Härlig vardag. Såhär är ju livet när det är som bäst!
2008-09-11

  berxper
Jag blir också glad av att läsa din text! Glädje smittar lätt av sig. Vissa har den förmågan - de lyser på något underbart sätt!
..."som alltid skrattar med hela själen" Det är kanske det som är grejen... Om du visar henne din fina text, blir hon nog ännu gladare.
Snyggt:-)
2008-09-11

  Dr Jimmy Johansson The 777
-Det Känns Skönt Att Läsa Din Text-
2008-09-11

  Tina-sol
fiin och full av glädje :) Du vet vad du behöver!
2008-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G