Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I väntan på en explosion

Jag kravlar i det tomma.
Jag kan inte se.
Var är höger.
Hur kommer jag till vänster.
Allt verkar bara gå runt.
Och verkligheten kring mig saknar väggar.

Jag försöker stå.
Men benen bär inte.
Det känns som att de är borta.
Kanske har någon tagit dem ifrån mig.

Marken är kall och hård.
Ojämn och ogästvänlig.
Gropig.
Smågrus skrapar mina knän.
Jag måste härifrån.

Det finns en lätt väg att ta.
Och det finns ett svårare alternativ.
Varför är det alltid det svåra som är det rätta.
Jag blir så trött på den insikten ibland.

Kanske är det bara glasögon som jag saknar.
Kanske är det kryckor.
Kanske är det helt nya ben.
Som tar mig in på nya vägar.

Jag vill bort från det tomma.
Jag vill ha jämn mark.
Som jag kan gå på.
Med väggar jag kan röra vid.
Och ta stöd av.

Jag vill inte leva i ett virrvarr längre.
Vill inte fortsätta snurra.
I en tom värld.
Som bara väntar på att explodera.








Fri vers av Glittra G
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-14 23:16



Bookmark and Share


  korpfjäder
Kanske är vägen så svår för att det på sätt och vis är lättare att gå den väg som har så många hinder att man alltid kan skylla på dem om man inte lyckas så bra med det man vill.... Hm.... Tänk om det inte är sant att den "smala vägen" alltid är så svår... tänk om den är rätt lätt att gå - om man bara törs. För den är nog i allmänhet rätt olik den väg som bestäms av "hur det ska vara för att man ska passa in..."
2008-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G