Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan inspirerande element


Förr längs landsvägens gräskant
en cykel en sol
på morgonen en tur
bort från bullrets husmurar och
trafikerat högtryck till
en gläntas fågelsång kanske
en bäck
på sommaren som var
tidig
upp idag och en tidig kväll
i korsningen är jag hällre del av
brutala rytmer hårt tryckta
mellan fasaderna utan porl
och kvitter sammanbitet
på något sätt
blev det så.

Jo, en vinterövergång
ett övergångsställe en landstigning
eller ett avstamp
vars riktning kanske var inåt
och tillbaka, värme och damm inuti
mitt isskal iskallt konstruerat
för att slippa den tidiga uppstigningen
också denna sommaren
blir en reaktualisering som
uppmärksammar en känsla
en adrenalinkick en kväll i september.

Något från grunden
från bottnens svärtade insida
uppskjutet genom stenen vilken
spruckit för grässtrån och vittrar för det beständiga
ett nyspirat minne
ett frö planterat djupt när vi var de övertygade
de föraktade och
starka samhörighetskänslor göder det.




Fri vers av Patrizio
Läst 411 gånger
Publicerad 2005-07-28 13:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrizio
Patrizio