Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. snart är sommarhönornas tid förbi..


Ruvning pågår..

Ruskar på skallen
håret flyger och far
Ruskar hårdare på skallen
ändå dröjer tankarna sig kvar

Man kan inte hindra en fågel
att landa en liten stund
och en tanke från att tänkas
fastän den inte alls är sund

Men tydligen skall man kunna hindra
fågeln att bygga bo
Hur många tankar har den haft
som detta sagt kan man tro?

Jag ruskar men i håret
sitter kvistar ändå fast
och dessa kvistar blir man
inte av med i en hast

Så rufsig blir frisyren
och inte särskilt snygg
och fågeln vilar vingen
i boet rätt så trygg




Fri vers av Lia-Lej
Läst 659 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-09-18 13:31



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Luther
2008-09-20

    Bellissima
Alldeles för trött och sliten för att kunna formulera någon givande kommentar, men ett BRAVO och Applåd kan jag bjuda på! En text full av sanning och bra rim ger trevlig melodi.
2008-09-20

    R Peiper VIP
Jättebra!
2008-09-20

  Maria T
På nätterna kan tankarna bli särskilt svåra.
Fin dikt
2008-09-19

  Kristina Wallbing
Fågeln Oro slår sig ned ibland i mitt hår, och den är inte så lätt att ruska av sig... Tur att fågeln Frid kommer ibland och jagar bort den fulingen.
Du har skrivit en underbar visa om hur (fågel)livet kan vara! Din härliga humor blandar sig med ditt djupa allvar och blir den vackraste sången!
2008-09-18

    Lena Nilsson
Kul att du kommer igen!

den här gillar jag - så mycket att jag nästan skulle vilja justera rytmen på den faktiskt. Men det blir nog bättre om du gör det själv.

Jobba mer på den här - tycker jag. För den är jättebra! Gör den sjungbar!
2008-09-18

  Jojo
jo de där fåglarna känner man ju igen

väldigt fint skrivet
allvarligt men lättläst
och så rimmar du bra
2008-09-18

  Albert
du... den här... alltså... du är en riktigt duktig fena på att skriva poesi... en riktig höna, kanske det heter i detta sammanhang

fin rytm
bra rim
bra känsla
kul och samtidigt lite allvarligt

inte visste jag att jag jobbade ihop med en sån lysande poet

men nu vet jag
jag ska rekommendera den här till några jag känner
2008-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej