Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På de folktäta gatorna i city ler jag lite för mig själv

När jag går på gatorna i city
helt fyllda med folk
och jag är nyförälskad

Då ler jag lite för mig själv
tänker att
varför kommer inte någon fram
och säger grattis


Jag är ju trots allt nyförälskad


Fast det är klart
man säger kanske inte grattis
men de kan ju åtminstone
visa att de är glada för min skull


Jag är ju trots allt nyförälskad


Vill bara gå fram till varenda en på gatorna
och säga
Hej, jag är ju nyförälskad
Och sedan mötas av ett leende


Sen slår det mig alltid
efter att jag svävat iväg
i min tankevärld


Att de vet ingenting om mig

Och det glädjer mig


Det glädjer mig att tänka
att varje människa bär på något
som de vill att alla ska veta
Något som ingen vet


Men idag är ju alla tillräckligt civiliserade
för att inte visa sin glädje och kärlek
för folk man inte känner



Sånt gör man bara inte.




Fri vers av Julius Enströmér
Läst 246 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-09-19 14:43



Bookmark and Share


    Bim
...och visst är det synd ,storstadssyndromet anonymiteten som både fängslar och skrämmer.
Bra skrivet och lycka till med förälskelsen
2008-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Julius Enströmér
Julius Enströmér