Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets skallra

Solen låter sina strålar värma
Allt det och alla dem som behöver ljus
Vinden smyger runt och leker
Den stillar sig först och allt blir tyst
Innan den kryper fram och visar sig

Löven som för bara några månader sen
Sprack ut i vårsolen
Njöt av vädrets växlingar
Växte och frodades
Från ljusgröna musöron
Till ståtliga guldröda praktverk
Innan det var dags
Att dra sig tillbaka

Den låter träden med höstvissna löv
Bli till livets skallra
Som ropar in de vilsna
Manar till förtröstan och frid
Om att livet går vidare

Rötterna samlar ihop sin energi
För att bida sin tid
Kvar blir de torra löven
Som fullgör sin sista uppgift
Att ringa in viloperioden
För alla som vill lyssna




Fri vers av Sandvargen
Läst 230 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-20 10:28



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Fint skildrat om höstens lugn och det vackra i årstidernas växlingar. Din text andas hoppfullhet och förtröstan.
2008-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Sandvargen
Sandvargen