Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Rödluvan och vargen)


Den lilla flickan och Hitler

Det var en gång för länge sen
en flicka var ute på vandring igen
hon är på väg till mormor i Treblinka
i korgen bär hon en saftig skinka
bomberna faller från himlen ner
men flickan bara ler
skuttar glatt på vägen lång
nynnande på en gammal sång
flickan ser inte faran som lurar
där i skuggan Hitler kurar
fram skuttar han som ett hinder
aaa das ist ein blondes kind
utbrister Hitler glatt
nu ska jag spela henne ett spratt
-hej!lille vän vad ska gå gå?
och vad har du i korgen att bjuda på?
-jag ska gå till mormor i Treblinka med mat
nylagad skinka som smakar underbart
Hitler och flickan fortsätter prata
han säger:inte ska du de djuren mata
följ med mig hem till mina vänner
jag lovar att inget ont din mormor händer
flickan tvekade med säger ändå ja
-jag kan ju mata mormor en annan dag
glada och nöjda de börjar att gå
hungriga på middagen de snart ska få
väl framme hon hälsar på en underlig karl
denne man dr Mengele var
dr Mengele lite het på gröten
ser fram emot flera möten
full av förväntan och nyfikenhet
att få rota i hjärnans klet
han lurar på flickan en mössa av stål
tänker att denna flicka kommer att bli fin tvål
flickan som inget ont tänker
sig själv som experiment skänker
spruta efter spruta hon nu får
ser inte de andra som ligger på bår
blir svagare och svagare efter många dar
hon tänker att nu har jag inte långt kvar
en dag tittar mr Himmler in
för att kontrollera doktorn sin
ögonen fastnar på ett huvud med blont hår
han kallar argt på mr Mengel
vad gör du med mig lilla ängel?
mr Mengel sitter nu bakom lås och bom
men detta kom aldrig till kännedom
för Treblinka fanns ju inte alls
ljög de alla från sin hals?
sen levde de lyckliga i alla sina dar
och fångarna släpptes ut ur sina hagar
detta slutade ju faktiskt gott
Treblinka förblir ett minne blott




Prosa (Novell) av Snöfjäril
Läst 570 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-20 15:46



Bookmark and Share


  kaktus
men usch vilken tragisk! men det var verkligen tänkvärd!
2008-09-23

  Larz Gustafsson VIP
Faktum är att Hitler blev mycket god vän med en sexårig flicka, som ofta fick besöka honom på Berghof.
Till sist blev han informerad om att flickans mormor var judinna, varpå Hitler utbrast: "Det finns människor som har en enastående förmåga att förstöra alla mina små nöjen!"
När jag läste detta asgarvade jag våldsamt.
2008-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Snöfjäril
Snöfjäril