Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som att plocka svamp

 

jag har vandrat några år nu
på jordeskorpan
denna sköra

i min jakt på närhet, kärlek
har en hel del svampar
passerat revy

genom åren

en del vackra
så ståtliga styva
vilka stammar, vilka hattar

likväl giftiga

(ja, ibland fullkomligt livsfarliga)

klungor av maskätna soppar
har dunklat mitt sinne
fått mig förvirrad

att rynka näsan
vända ryggen till

ibland har jag också funnit
enstaka exemplar

av resligt skön herr kantarell

som jag lyckligt släpat hem
trott att han skulle berika mig

varit ätbar på alla vis, jovisst
det håller en tid

men har ändå
i slutändan
lämnat en fadd eftersmak

som om han lovade mer
än vad som kunde hållas

i denna skog av variationsrik
gudomlig artrikedom

har jag genom åren lärt mig
att metodiskt sålla bort
de som inte tillför mig något

att ytan

inte spelar
den viktigaste av roller

 

för när jag slutligen finner
den Svarta Trumpetsvampen

så magisk och sällsynt
så existensiellt njutbar

vet jag instinktivt
att både han och jag
kommer att njuta av

den stuvning vi båda

kärleksfullt och passionerat tar del i...

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 380 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-09-21 15:21



Bookmark and Share


    Noomi
mm.. älskar svamp..
2008-09-23

  Janis Karlsson
Vackert! Synd bara att jag inte gillar svamp själv...
2008-09-22

  Elaine.S VIP
Underbar läsning och lysande metaforer..hur bra som helst..
2008-09-21

    Askes
Hehe, fin metafor. Poetiskt och bra var det också!
2008-09-21

    papillon
Svart trumpetsvamp - "lik en i terrängen söndersprängd, svart gummigalosch"
Men inget går upp mot en fjollig tolvskilling........
Applåder!
2008-09-21

  J A Nicander
Vackert metaforiskt beskrivet sökande efter den rätte.
2008-09-21

  Bjarne Nordbö
Hösten är en underbar tid. Detta kanske kuligaste läsningen idag.
2008-09-21

  SeXara
WOW läckert ;) Den stuvningen slutar väl aldrig stuvas på kokplattan
2008-09-21

  Anders P VIP
kommer att tänka på afisch-bilderna "erotic food" när jag läser denna. Vem var konstnären?
2008-09-21

  Lena Krantz VIP
Svart trumpetsvamp ÄR verkligen en stor delikatess!

Skitkul detta och sätter genast igång tankesnurr här....hmm...man har nog plockat en och annan fårticka och blek taggsvamp du.....ha ha ha
2008-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol