Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BARA VILJA VARA JAG

 

 

 

Möte med en del av en familj idag

Någon fyllde år

Jag blev bjuden på kalas

Träff med människor

Möten med syskon och syskonbarn och förälder

Den enda jag kände värme för var mitt syskonbarn idag

Barnen ville ha med dom vuxna att leka endast jag ställde upp

Kändes skönt att bryta med gamla mönster

Tror att barnen uppskatta att jag tog mig tid

Någon tittar på mig min mor jag vill inte prata idag

Hon söker ständigt min blick och jag vet att jag är hård och kall

Hon är inte som hon skall hur än hon försöker så passar hon inte in

Hon verkar snurrig hör inte när nån tilltalar henne hon luktar som ett askfat

Fullt av cigaretter och jag mår illa

Varför kan inte min mamma vara normal

Hela hon är utstrålar kaos och oreda och intet självkänsla

Jag vill kliva ut ur igenkännelsen och släppa taget

Och bara vara mig själv

Sluta känna skam och skuld

För jag står varken i skuld

Eller behöver känna skam 

Vill bara vara

Anna-Karin




Fri vers av Fånga dagen
Läst 230 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-22 01:15



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Rätt av dig.
Känner kämpaglöden i texten
Bra
2008-09-22

  Lyckohäxan Enediel
Haha "som andra inte förväntar sig" ska det stå och inget annat :)
2008-09-22

  Lyckohäxan Enediel
Blir rörd och tårögd när jag läser den här...det är något i dina ord som visar en tydlig vilja att gå vidare och leva ett liv som andra i förväntar sig...
Lite som ett språngsteg...
Ja jag gillar denna! Mycket bra skrivet!
2008-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen