Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lungor

Rotlös sökte jag tallens tröst
dess rötter räcker även till mig.
Klargrön lunglav på rynkig sälg
fyller luften i mina lungor.
Luden lappticka säger
att här finns en plats åt mig.
I skogen som jag trodde
hörde sagan till.
Vandrar jag lugnt
under lavskrikans sång.

Men när asfalten skaver
under mina fötter.
När höga hus av tegel
skymmer all sikt.
När de enda träd jag ser
är en och annan vilsen björk.
När bilarnas avgaser
svider i lungorna.
Då är det bara du
som hjälper mig att andas.




Fri vers av Martina Östlin
Läst 278 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-24 17:20



Bookmark and Share


  dead_prez
du skriver isvackert. förresten, jag är nyinflyttad i luleå, finns det några antikvariat?
2008-12-02

  Sladjana Zubcevic
"I skogen som jag trodde
hörde sagan till.
Vandrar jag lugnt
under lavskrikans sång."
Vilka vackra ord, min vän.
2008-09-24

  Sladjana Zubcevic
Bra skrivet, min vän!
2008-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Martina Östlin