Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Många långa avsked på en perrong tillsammans med alldeles för många andra hinder. Det som borde ha varit så enkelt blev alldeles för svårt.


Vår kärleks ekvation




Jag plus du,
delat med alla våra tårar.
Subtrahera det med tre
för att få bort allt det som sårar.

Multiplicera sedan med sjutton
och ta det upphöjt i två.
Lägg sedan till alla våra sorger,
och det vi aldrig tycks förstå.

Dra bort alla de gånger
då vi tagit farväl där på perrongen.
Och sätt i parentes alla de timmar
då tågets väggar hållt mig fången.

Vi har vridit och vänt på varje nummer
i detta svåra mattespel.
Och hur vi än försöker
blir resultatet alltid fel.

För det är alltid
jag plus du
i en ekvation
som aldrig tycks bli

vi.





Fri vers av Pernilla Lindholm
Läst 558 gånger
Publicerad 2005-07-31 13:17



Bookmark and Share


  zallander
fint, bra, underbart
2012-01-19

    Oprofessionell
den här är helt underbar
den berör mig mycket kanske för
att jag varit med om samma sak

Underbar.
2005-09-21

    Oprofessionell
den här är helt underbar
den berör mig mycket kanske för
att jag varit med om samma sak

Underbar.
2005-09-21

  Markattan
Ibland tar lösningen alltför lång tid på sig. Fyndigt och bra komponerat.
2005-07-31

  lykta
Spännande variant på ett mycket vanligt tema. Gillas! :)
2005-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Pernilla Lindholm