Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att ge sitt hjärta ett par glasögon

Det regnar på ett trasigt paraply
någonstans
där några fåglar flyger med vinden
och ett förälskat par promenerar

den ene hopplöst förälskad
den andre med planer på att
lämna allt
med älskarinnan

Han gav nämligen sitt hjärta
ett par glasögon
så han såg vem han egentligen älskar



Det droppar vatten på en tappad basker
någonstans
där det står "je parts pour le ciel" på en träbänk
och där en kille sagt upp sig från familjens bageri

och snart kommer han att få slag
av sin far
för att han inte går i dennes spår

Han gav nämligen sitt hjärta
ett par glasögon
så han såg vad han egentligen vill göra med sitt liv




Fri vers av Julius Enströmér
Läst 526 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-09-29 11:28



Bookmark and Share


    Blomsteräng
att ge sitt hjärta ett par glasögon att se vad som är sant.... finns inte mycket mer att säga.
2009-09-22

  Marie Å
Härligt skrivet…… gillar tanken att ”ge hjärtat ett par glasögon”
2008-09-29

  papessa
den här gillade jag mycket..så fyndigt med glasögonen till hjärtat..lite synd om den som var hopplöst förälskad förstås...annars var det bra...
2008-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Julius Enströmér
Julius Enströmér