Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ser hur saker repeteras, hur känslor, tankar går och gamla stigar följs


Tids nog..

Förvirrade sekunder trippar runt i mitt sinnes boning

De drar sina tunna fingrar sakta mot inbodda  möbler
och lämnar blanka märken på dammtäckta ytor

De viskar ord som genom ödsliga korridorer
skapar oerhörda vibrationer
och öppnar upp dessa stängda dörrar

Det kliar när de sveper runt och tar på allt som länge
legat orört
Det svider när de spottar på kristall och glas allt för att
flytta in och pynta om

Städar noggrant i hörnet där gramofonen för länge sedan
slutat spela
och viker undan de gråa lakanen från insiktens fönster
Öppnar upp och släpper in den friskaste luft

 

Dessa sekunder
oändliga hos sinnets tjuriga vaktmästare




Fri vers av Annika Gustafsson
Läst 558 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-29 15:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annika Gustafsson
Annika Gustafsson